ElitaCS.pl – Forum i społeczność serwera CS 1.6
Oficjalna informacja
Jesteśmy teraz częścią GAMEFUTURE.PL
Za chwilę zostaniesz automatycznie przeniesiony na stronę naszej nowej sieci. Możesz też kliknąć kafel, aby przejść od razu.
30
sekund do przekierowania
[DEATHMATCH] GAMEFUTURE.PL [CLASSIC | ROZBUDOWANY RANKING | SKILL | RANGI]
Counter-Strike 1.6 • Dobra ekipa • Czysta gra • Szacunek
Gracze online
-- / --
Ładowanie statusu serwera...
193.33.177.201:27015
DISCORD ELITACS
Społeczność • Informacje • Kontakt z administracją
Aktywni na Discordzie
--
Ładowanie Discorda...
discord.gg/emWxQNZDu

• zzzz?
Rekrut
*
Twój nick podczas gry: zzzz?
Nick admina, który robił screeny / banował: Admin 
Data i godzina zdarzenia: 05.05.2026 ok 17.40
Mapa: dust 2
STEAM_ID / IP:
Link do screenów: https://zippyshare.day/BekLYDYw6LW5T8j/file
Dodatkowe informacje:
LUBIĘ TO
2
Polubili:
♛ JK96
Aktywny forumowicz
Swojak
Analiza demka HLTV: hltv-2605051719-de_dust2.dem

Po sprawdzeniu demka zauważono kilka podejrzanych sytuacji wskazujących na możliwe korzystanie z WH / informacji o pozycjach przeciwników:

05:15 — gracz zachowuje się tak, jakby znał dokładną pozycję przeciwnika za skrzynką. Celownik ustawiony jest w miejsce ukrycia przeciwnika mimo braku widocznego kontaktu.

07:28 — gracz celuje przez ścianę / drzwi na midzie w stronę pozycji przeciwnika. Wygląda to na prowadzenie celownika pod gracza, którego normalnie nie powinien widzieć.

09:24 — gracz podchodzi idealnie pod drzwi na midzie w stronę przeciwnika znajdującego się za nimi. Ruch wygląda na świadome podejście pod konkretną pozycję.

12:16 — gracz podchodzi na BS w sposób sugerujący, że wie o przeciwniku znajdującym się za zieloną skrzynką. Od razu skupia uwagę na konkretnej pozycji ukrytego gracza.

14:41 — gracz zatrzymuje się za ścianą i czeka na wyjście przeciwnika, mimo że pozostali gracze z drużyny poszli do przodu. Zachowanie wygląda jak gra pod informację o bliskim przeciwniku.

Wniosek:
Same screenshoty wyglądają na czyste i czasowo pasują do bana, jednak po analizie demka widać kilka, kilkanaście sytuacji, w których gracz podejmuje decyzje sugerujące znajomość pozycji przeciwników bez normalnej informacji z gry.

Na tej podstawie w moim odczuciu  ban powinien zostać podtrzymany.
LUBIĘ TO
1
Polubili:
• zzzz?
Rekrut
*
(05-05-26, 07:15 PM)Cześć, powiem tyle, gram juz troche swojego zycia w cs 1.6 i mam specyficzny ( tak mi sie wydaje ) system poruszania sie po mapie, tym bardziej jak chodzi o de_dust 2 mapa na ktorej pogralem sporo, jezeli chodzi o czekanie na graczy za sciana jak to opisales to powiem tyle ze jak sie ma spoko sluchawki to slycha naprawde sporo wiec najwidoczniej go slyszalem, jezeli chodzi o dzwi na midzie to znam skany ktore maja za zadanie zranic przeciwnika w tzw ciemni badz jak siadzie to i rsp tt, a tym bardziej jak sa pokazane zadane obrazenia w przeciwnika wiec jak widze ze ktos dostal skana to staram sie go kontunuowac w prawo badz w lewo tak zeby zadac jak najwiecej obrazen. Na koniec dodam ze gralo mi sie fajnie na waszym serwerze i sa ogolnie spoko ludzie, gram w czasie wolnym od pracy wiec chcialbym to kontynuowac i nie szukac innego serwera bo ogolnie jest trudno o spoko serwer i spoko ludzi. Dajcie mi jeszcze szanse pograc u was. Z gory dzieki. Pozdrawia Bieszczadzki Zakapior. JK96 napisał(a): Analiza demka HLTV: hltv-2605051719-de_dust2.dem

Po sprawdzeniu demka zauważono kilka podejrzanych sytuacji wskazujących na możliwe korzystanie z WH / informacji o pozycjach przeciwników:

05:15 — gracz zachowuje się tak, jakby znał dokładną pozycję przeciwnika za skrzynką. Celownik ustawiony jest w miejsce ukrycia przeciwnika mimo braku widocznego kontaktu.

07:28 — gracz celuje przez ścianę / drzwi na midzie w stronę pozycji przeciwnika. Wygląda to na prowadzenie celownika pod gracza, którego normalnie nie powinien widzieć.

09:24 — gracz podchodzi idealnie pod drzwi na midzie w stronę przeciwnika znajdującego się za nimi. Ruch wygląda na świadome podejście pod konkretną pozycję.

12:16 — gracz podchodzi na BS w sposób sugerujący, że wie o przeciwniku znajdującym się za zieloną skrzynką. Od razu skupia uwagę na konkretnej pozycji ukrytego gracza.

14:41 — gracz zatrzymuje się za ścianą i czeka na wyjście przeciwnika, mimo że pozostali gracze z drużyny poszli do przodu. Zachowanie wygląda jak gra pod informację o bliskim przeciwniku.

Wniosek:
Same screenshoty wyglądają na czyste i czasowo pasują do bana, jednak po analizie demka widać kilka, kilkanaście sytuacji, w których gracz podejmuje decyzje sugerujące znajomość pozycji przeciwników bez normalnej informacji z gry.

Na tej podstawie w moim odczuciu  ban powinien zostać podtrzymany.
LUBIĘ TO
2
Polubili:
✚ Krzysiu
Bywalec
Swojak
Obejrzałem demko i czasówki. Faktycznie jest dobrze słychać. Czasówki 05:15 i 14:41 to dobra gra na słuch i spoglądanie na radar. Jedynie akcja 09:24 ten dziwny ruch myszką na spowolnieniu 1/4x to mnie zaskoczyło ale reszte da sie wytłumaczyć. Ogólnie demka z hltv też mają wiele do życzenia i są kręcone w sredniej jakości ze wzgledu na wielkość plików. Ja osobiście twierdze że jesteś czysty  Wink
LUBIĘ TO
♛ ZawodowiecTHC
Bywalec
Swojak
[Obrazek: gracz-odbanowany.png]

Decyzja administracji: Gracz został odbanowany.

Blokada została zdjęta. Temat zostaje zamknięty.
LUBIĘ TO
2
Polubili: